Almanya’daki yaşam:

Belli bir miktar birikim ile gelmenizi önermemizdir. Almanya’ya geldiğinizde çalışmaya başlayıp ve yaklaşık 30 gün sonra ilk maaşınızı alacaksınız. Bu sebepten dolayı Almanya’daki ilk otuz gününüzde ne kadar paraya ihtiyacınız olduğunu belirlemekte yarar var. Yeme - İçme masraflarına ek olarak kalacağınız yerin de bir masraf oluşturmasını ön görmenizi tavsiye ediyoruz. Çalışacağınız şehire göre farklılık gösterebilecek bu hesabı sizinle görüşmelerimizde detaylı bir şekilde kurgulayabiliriz.

Türkiye’de almış olduğunuz ehliyetiniz Almanya’da 6 ay geçerlidir. Bu süre sonunda ilgili makamlara başvurarak kısaltılmış prosedürde Alman ehliyetine başvurabilirsiniz?

Adaylarımız için çalışma vizesi ve buna bağlı olarak oturum izni sürecinin yönetimini biz üstleniyoruz.

Bu konuda ya yeni işvereniniz ya da biz destek olacağız.

Evet. Detaylı bilgi için görüşebilirz.

Hayır. Almanya’da çalışanlar yeme-içme masraflarını kendileri karşılar. Multinet, Sodexo gibi uygulamalar da bulunmaz. Yol masraflarını da aynı şekilde çalışan kendisi karşılar. Nadir durumlarda yol masrafına katkıda bulunan işverenler olabiliyor.

Yasa gereği yıllık izin hakkınız 24 gündür. Çalıştığınız şirketin uygulamasına göre daha fazla izin hakkı da verilebilir.

Genelde Almanya'da günde 8 saat, haftada 40 saat çalışılır. Fazla mesai genellikle izin veya para şeklinde telafi edilir.

Başvuru Formu
×